Nog vier weken
Door: Marloes en Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim en Marloes
09 Januari 2008 | Nederland, Zwolle
Afgelopen donderdag hebben we een trip gemaakt naar het consulaat van Suriname in Amsterdam. Dit was een bijzonder moment, omdat we een visum hebben gehaald. We are ready to go!!! We hebben ook even kunnen proeven aan de Surinaamse mentaliteit..pff! We moesten vooral wennen aan de langzame manier van werken. Alles duurt, zacht uitgedrukt, een eeuwigheid. Toen we eenmaal het visum in ons bezit hadden, hebben we hello goodbye momenten opgezocht op schiphol international airport.
Wat onderzoek betreft hebben wij inmiddels een begeleider vanuit school. Met haar zijn we bezig geweest om ons onderzoek verder vorm te geven. Inmiddels hebben wij ervoor gekozen om twee instellingen in Nederland te onderzoeken, de Lage Kamp in Paterswolde en stichting de Hoop in Dordrecht. Dit zijn instellingen die zich richten op verslavingszorg en in het bijzonder op de opvang van kinderen van verslaafde ouders. We hebben specifiek voor deze twee instellingen gekozen, omdat zij een van de weinige instellingen zijn die 'echt' aandacht besteden aan de kinderen van verslaafde ouders. Voordat we vertrekken naar Suriname is het de bedoeling dat we één instelling hebben bezocht. Dit wordt de Lage Kamp van Verslavingszorg Noord Nederland. Dit is een kleinschalig project binnen de grote organisatie VNN. Naar de andere instelling doen we een literatuur onderzoek. We onderzoeken voornamelijk de facaliteiten, methodieken en manier van begeleiden binnen deze instelling. We richting ons bij de Hoop op 24-uurs woongroepen, waar verslaafde ouders met hun kinderen gezamenlijk worden opgenomen.
Dit klinkt allemaal mooi en we hebben er ook heel veel zin in, maar het komt nu wel heel erg dichtbij. We moeten zelf nog veel dingen regelen. Vooral de kleine dingetjes zoals betalingsmogelijkheden, wereldstekkers, meldingsformulieren ect. Maar..we hebben natuurlijk nog 4 weken, dus het gaat helemaal goed komen! Nog even stress en dan de hangmat in, met een cocktail natuurlijk!!
Veel liefs,
Peppi en Kokki
09 Januari 2008 - 13:01
Anita :
Hoi meiden,
Erg spannend! Ik zal jullie volgen.
Groetjes Anita -
09 Januari 2008 - 14:41
Inge:
Hoi,hoi
Leuk dat jullie een pagina hebben gemaakt. Ik zal er regelmatig op kijken en jullie volgen met stage.
Het is een hele belevenis en zal hopelijk een hele leuke ervaring worden.
Succes!?
Inge -
09 Januari 2008 - 14:51
Marieke Lenters:
Dames, klinkt allemaal erg goed! Bijna helemaal ready to go! Herkenbaar..al die voorbereidingen en laatste weken stress! ;)
Kus Marieke -
09 Januari 2008 - 17:31
Seel:
Lieve Loes, ook al zie ik je niet meer zo vaak dat wil nog niet zeggen dat ik je niet ontzettend veel plezier wil wensen samen met Kim!
Maak er wat van, leer van elk moment; ook al is het een minder leuke!
Dikke kus Seel -
10 Januari 2008 - 12:11
Mama:
nou meiden het vertrek komt wel heel dichtbij nou alle inentingen zijn gehaald de een was wat pijnlijker dan de ander maar je moet er wat voor over hebben ready to go ben een beetje jaloers op jullie lekker in een hangmat dat leek mij ook wel maar er moet ook gewerkt worden meiden bij alles heel veel succes liefs inge veltkamp -
15 Januari 2008 - 16:59
Ellen:
Ha cocktail, hangmat! Dat zijn positieve inzichten! Ik verheug me er al helemaal op.
kus Ellen -
27 Januari 2008 - 11:58
Inge Veltkamp:
nog 5 dagen en dan is het zover alles klaar en de spanning stijgt bij de meiden.
heel veel plezier voor jullie allemaal en geniet van alles. -
29 Januari 2008 - 22:32
Margrietje:
Sounds good so far! Veel plezier met de voorpret! ;) Liefs -
31 Januari 2008 - 16:03
Truus:
Hey meiden..
Het komt nu toch wel erg dichtbij..morgen zie ik Loes nog één keer, voordat jullie vertrekken.
3 Maanden is vast zo voorbij!!
Kus -
02 Februari 2008 - 12:13
Truus:
Hey..
Jullie zitten nu inmiddels in het vliegtuig..(als het goed is tenminste), of is de vlucht nog verder vertraagd?? Nou nog een goede reis. Hopelijk horen we snel wat van jullie!!
Heel veel suc-6 daar!
Kus -
02 Februari 2008 - 15:17
Mama Inge:
hey meiden nou vandaag was het zover het vertrek ging niet helemaal zonder traantjes maar inmiddels zijn jullie onderweg ben zeer benieuwd hoe de reis was en hoe het weer daar is nou de 1e avond veel plezier en we denken aan jullie allemaal liefs de mamster -
02 Februari 2008 - 15:18
Gea Veldmeijer:
Ze zijn vertrokken. Het afscheid op Schiphol ging niet helemaal zonder een traan. Mooi om te zien hoe 4 meiden met de armen om elkaars schouders naar de douane lopen. Vaders, moeders, broers, zussen en vrienden kijken ze na en zwaaien nog een keer.
Lieve Marloes, geniet ervan en leer van deze bijzondere ervaring.
Ik denk veel aan je.
ma -
03 Februari 2008 - 10:46
Marleen:
Hey dames!
Gisteren steeds gedacht: 'nu zullen ze wel ongeveer de lucht ingaan', 'goh, ze zitten al 4 uur in het vliegtuig' en ga zo maar door. Ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad. Ben heel benieuwd naar de eerste verhalen! Heel veel succes en plezier daar!
Dikke kus -
04 Februari 2008 - 17:43
Vera :
Hey Marloes,
kwam deze pagina tegen onder favorieten op de landal pc...
Hopelijk zijn julle een beetje goed aangekomen en zijn de eerste dagen goed verlopen.
Ik mis je al wel hoor Marloes, want Angela is ziek en verder kan er niemand werken dus ik ben vandaag, maandag avond in m'n remi... ;D
De foto's van jullie apartement zien er niet verkeerd uit!
Veel succes samen!!!
Groetjes Vera -
04 Februari 2008 - 18:29
Gea Veldmeijer:
gisteren, zondag heeft marloes gebeld. Goed aangekomen, mooi appartement en ze heeft haar surinaamse telefoonnr. doorgegeven.
Dat is marloes, belde nog een keer en waarschuwde ons dat de caddy olie lekt.
was ze vergeten te zeggen.
Wij hebben scype geinstalleerd, dus het wachten is nu op internetverbinding.
ma -
04 Februari 2008 - 19:53
PJ:
Dag dames..
Veilig en wel aangekomen?? Ik wens jullie een super tijd, vergeet niet ondanks de drukte te genieten!!
We'll keep in touch..
Groetjes PJ