WE ZIJN ER!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim en Marloes Veltkamp en Veldmeijer - WaarBenJij.nu WE ZIJN ER!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim en Marloes Veltkamp en Veldmeijer - WaarBenJij.nu

WE ZIJN ER!!

Door: Marloes en Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim en Marloes

04 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo

Na een vlucht van 9,5 uur, een trip met een busje van 2,5 uur, zijn we aangekomen in Paramaribo Suriname!

Zaterdagochtend zijn we in alle vroegte vertrokken richting Schiphol. Na een vertraging van 2 uur vlogen we om 12 uur richting Suriname, om daar vervolgens om kwart over 5 (plaatselijke tijd) te landen op J.A. Pengel. Het vliegveld was lachwekkend en zoo anders dan in NL, dat daarmee de eerste cultuurshock een feit was. Een uurtje later, na het ophalen van onze koffers, stond er buiten een man op ons te wachten die ons naar ons appartement zou brengen. Die rit zou ongeveer een uur duren, maar na 2,5 uur kwamen we dan eindelijk aan bij het appartement.

Het appartement is super! Het ziet er nog beter uit in het echt dan op de foto's! Eenmaal aangekomen hebben we kennisgemaakt met de bovenbuurvrouw, haar kinderen en na wat aangerommeld te hebben zijn we ons bed in gegaan. Na een paar uurtjes geslapen te hebben stonden we om 7 uur alweer fris en fruitig naast bed, nou ja..fruitig welicht wel, maar fris sowieso niet! We hadden behoorlijk last van een jetlag en eigenlijk begint deze nu pas af te nemen.

Gisteren hebben we eerst rustig aangedaan en genoten van het mooie weer. Het was echt super warm. 's Avonds zijn we het centrum van Paramaribo ingegaan om daar iets te eten. We vielen middenin het carnaval. Vandaag hebben we de tijd genomen om lekker door huis te sjokken en het huis echt ons huis te maken door voornamelijk foto's te verspreiden door onze kamer! Verder gaan we morgen op zoek naar een fiets, aangezien het openbaar vervoer het hier niet zo nauw neemt met de tijden (lees: je staat gauw een uur te wachten op een bus). Woensdag zijn we van plan om langs te gaan bij de organisatie om kennis te maken en afspraken te maken.

Voor nu heel veel liefs vanuit een inmiddels weer opgedroogd Paramaribo!!

Dikke kus Marloes en Kim

• 04 Februari 2008 - 20:10

Monique:

hey dames!! fijn dat jullie goed zijn aangekomen! en beter dat jullie appartement er goed uit ziet! ik wens jullie veel plezier de komende tijd. ik houd jullie blog zeker in de gaten, om zo bij te blijven van jullie avonturen!!
    succes meiden!

groeten uit Nederland

• 04 Februari 2008 - 20:29

Ellis:

hahah alweer een heel avontuur gehad. Hier zal het niet bij blijven, dus op naar het volgende avontuur.
    Heel veel plezier en succes!!!

• 04 Februari 2008 - 20:32

Janine:

Hoi Kim en Marloes,

wat een heerlijk ruim appartement! geniet ze de komende tijd en ik zal zeker jullie avonturen gaan volgen!

groet Janine

• 04 Februari 2008 - 20:32

Bernine:

Hoi hoi :),

fijn dat alles goed is gegaan :D...
    Heel veel succes en plezier!

xxx

• 04 Februari 2008 - 21:09

Jannie:

Hey meiden!
    Jullie zijn er dus al! Leuk hoor! Ik hoop dat jullie veel leuke dingen gaan beleven en goed je best doen hé! ;) :)
    Have fun there! En ik ben benieuwd naar de berichten die gaan komen!

Groetjes Jannie

• 04 Februari 2008 - 21:56

Anja P. :

Leuke foto's, ziet er goeduit! Super veel plezier daar ;)

Kus,

• 04 Februari 2008 - 23:18

Merette:

Wat supervet he! Ik blij je site zeker bijhouden! En niet vergeten Troefcall te leren! Is misschien nog wel leuker dan hartenjagen haha!

X Merette

• 05 Februari 2008 - 08:44

Jeanneke:

Hej Meiden!!!
    Super zeg om te lezen dat jullie zijn aangekomen!
    Ik wil jullie veel plezier wensen en ik ga jullie belevenissen volgen ;)

xxx Jeanneke

• 05 Februari 2008 - 09:45

Aletta:

hej meiden, fijn dat jullie veilig zijn aangekomen! Ik ben erg benieuwd naar al jullie ervaringen! Ik blijf jullie dus zeker volgen!! succes met alles en geniet ervan!
    liefs

• 05 Februari 2008 - 10:44

Elize:

heel veel plezier nog!!!!Liefs Elize

• 05 Februari 2008 - 12:08

Linda :

Kimsalabim und Marloes,

Ziet er goed uit!
    Blij voor jullie dat het tot nu toe mee valt!

Geniet ervan..

x

• 05 Februari 2008 - 12:41

Tamara:

Haaa Kim en Marloes!

Ziet er goed uit en je kunt zelfs carnaval nog meevieren haha! Heel veel plezier en succes daar! Ga jullie verhalen lezen!

Liefs Tamara

• 05 Februari 2008 - 13:34

Jantina:

fijn dat jullie goed zijn aangekomen.
    appartement ziet er hartstikke goed uit.
    mooie foto's. lekker dat weertje daar. hier koud en regen.nu succes daar
    tot de volgende keer. groetjes uit een koud nederland.

ids.fam,

• 05 Februari 2008 - 14:51

Marieke :

Hey dames!

Goed om positieve berichten te horen vanuit Suriname! Jannet en ik zijn ook onderweg...de planning was dat we er al zouden zijn, maar dat is ff anders gelopen. Dat lezen jullie dan wel weer op mijn site. Heel veel plezier en succes daar en ik ben benieuwd naar t volgende bericht.

Kus

• 05 Februari 2008 - 16:37

Arjan,Marjan, Robin:

Hey Marloes,

Ziet er goed uit allemaal. Fijn dat de reis goed is verlopen. Kan je een beetje wennen aan de temperatuur en aan het tempo?
    We hopen dat jullie een super tijd hebben daar en zullen jullie blog zeker volgen!

Heel veel plezier en succes
    Geniet ervan!!

Liefs Arjan, Marjan en Robin

• 05 Februari 2008 - 19:11

Marjolein:

Spannend, net aangekomen, de eerste dagen erdoor gebracht...En al een beetje carnaval gevierd daar? Veel plezier met alles wat jullie beleven! Hou ons op de hoogte!

-x- Marjolein

• 05 Februari 2008 - 19:13

Gea:

Fijn dat het appatement nog beter lijkt als op de foto's. Kunnen jullie een beetje wennen aan de warmte? Geniet ervan en veel succes.
    Dikke kus henk, gea en jeroen.
    P.s. we hebben nu ook de koffer van jeroen ingepakt. Te zwaar natuurlijk.

• 05 Februari 2008 - 19:24

Renee:

Hey Dames!
    Super dat jullie goed zijn aangekomen! Veel plezier en geniet ervan!

groetjes Renee

• 05 Februari 2008 - 19:29

Inge:

hallo lieverds
    heel fijn dat het huis en alles jullie zo meevalt om die fiets moesten we thuis ontzettend lachen heel veel succes met fietsen daar.horen weer van jullie en geniet heel veel liefs de mamster

• 06 Februari 2008 - 08:09

Elja:

Hey! pff, ik ben jaloers...alleen al op het mooie weer! Geniet ervan, doe wat goeds, en ik hoor het wel hoe het jullie daar vergaat!

x Elja

• 06 Februari 2008 - 13:31

Inge:

Hoi,

Jullie hebben de vlucht overleeft naar Suriname. Ik ben wel een beetje jaloers op julli. Ik had ook wel in het warme Suriname willen zitten.
    Ik hou jullie blog goed in de gaten.

groetjes

• 06 Februari 2008 - 18:22

Eelco:

halloha,

wat cool... was ook een mooi lange reis!!! leuk verhaaltje blijf dat doen:> heel veel plezieren!!!!

groetjes Eelco

• 06 Februari 2008 - 23:10

Marloes En Kim:

Iedereen ontzettend bedankt voor de lieve berichtjes op onze site! We zullen binnenkort nieuwe foto's bij ons bericht plaatsen, want we hebben inmiddels al het een en ander gezien natuurlijk!

Voor de belangstellenden:
    Vandaag zijn we voor het eerste bij de instelling waar we ons project doen langs geweest! Naar veel hobbel weggetjes, kwamen we aan op plaats van bestemming. We waren nog niet binnen of we werden al herkend en hartelijk ontvangen! De sfeer was goed, het ontvangst ontzettend leuk en de eerste afspraken zijn inmiddels gemaakt! Hierover later meer!

Goede nachtrust gewenst en tot horens!!

Liefs, Marloes en Kim

• 07 Februari 2008 - 09:24

Ellie:

heel veel plezier en studeerse in paramaribo.groetjes Ellie en Mart

• 07 Februari 2008 - 12:50

Inge En Heiny:

hey meiden we zitten aan de koffie zoals elke donderdagmiddag vaste prik.
    foto,s aan heiny laten zien wil erzelf ook naar toe als ze iemand nodig hebben ze houd zich aanbevolen. kan per direct overkomen naar Suriname.

liefs mama en heiny

de koffieleuten
    grapje

• 08 Februari 2008 - 14:31

Buurhenk:

marloes,
    ik heb als nitwit jouw weblog dan ook eindelijk gevonden. Ik ben jaloers op die prachtige villa van jullie. Wel erg veel kamers voor jullie beiden. Je kunt wel gaan onderverhuren als bijverdienste. Kun je mij zeggen in welke wijk van Paramaribo de villa ligt en waar jullie werk is. Ik heb nl twee Surinaamse collega's die dat willen weten.
    ik ben benieuwd naar jullie volgende bericht en foto's.